با ما در تماس باشید: info@scrumfarsi.ir

بک‌لاگ اسپرینت

بک‌لاگ اسپرینت چیست؟

طبق راهنمای اسکرام، بک‌لاگ اسپرینت شامل هدف اسپرینت (چرا)، مجموعه‌ای از آیتم‌های بک‌لاگ محصول که برای اسپرینت انتخاب شده اند (چه چیزی) و یک برنامه عملی برای تحویلIncrement  (چگونه) است.

بک‌لاگ اسپرینت یک برنامه است که توسط توسعه‌دهندگان و برای آن‌ها تهیه می‌شود. این یک تصویر واقعی و بسیار شفاف از کاری است که توسعه‌دهندگان با هدف دستیابی به هدف اسپرینت،  قرار است در طول اسپرینت انجام دهند. بنابراین، بک‌لاگ اسپرینت در طول اسپرینت با یادگیری بیشتر به‌روزرسانی می‌شود. بک‌لاگ اسپرینت باید به اندازه کافی جزئیات داشته باشد تا توسعه‌دهندگان بتوانند میزان پیشرفت خود را در جلسات روزانه اسکرام بررسی کنند.

تعهد: هدف اسپرینت

هدف اسپرینت یگانه هدف اسپرینت است. اگرچه هدف اسپرینت تعهدی از سوی توسعه‌دهندگان است،(توسعه دهندگان متعهدند که هدف اسپرینت را براورده کنند) اما در مورد انتخاب کارهای مورد نیاز برای دستیابی به هدف اسپرینت، انعطاف پذیری لازم را فراهم می‌کند. هدف اسپرینت همچنین انسجام و تمرکز ایجاد می‌کند و تیم اسکرام را تشویق می‌کند تا به جای کار بر روی پروژه‌های جداگانه، با هم کار کنند.

هدف اسپرینت در جلسه برنامه‌ریزی اسپرینت ایجاد می‌شود و سپس به بک‌لاگ اسپرینت اضافه می‌شود. همچنان که توسعه‌دهندگان در طول اسپرینت کار می‌کنند، هدف اسپرینت را در ذهن دارند. اگر کارها خلاف انتظار پیش رفت، با مالک محصول همکاری می‌کنند تا دامنه (Scope) بک‌لاگ اسپرینت را بدون تأثیرگذاری بر هدف اسپرینت اصلاح کنند.

افزونه (Increment)

یک افزونه یک گام مشخص به سوی هدف محصول است. هر افزونه به تمام افزونه‌های قبلی اضافه می‌شود و بطور کلی تست و تأیید می‌شود تا اطمینان حاصل شود که همه افزونه‌ها با هم کار می‌کنند. برای ارائه ارزش، افزونه باید قابل استفاده باشد.

چندین افزونه ممکن است در یک اسپرینت ایجاد شوند. مجموع افزونه‌ها در بازبینی اسپرینت ارائه می‌شود و بنابراین از تجربی‌گرایی حمایت می‌کند. با این حال، یک افزونه ممکن است قبل از پایان اسپرینت به ذی نفعان تحویل داده شود. بازبینی اسپرینت هرگز نباید به عنوان تنها زمان ممکن برای انتشار ارزش در نظر گرفته شود(میتوان در طول اسپرینت هم در صورت نیاز بعضی افزونه ها را دیپلوی و یا پابلیش کرد).

یک کار تنها زمانی افزونه محسوب شود که تعریف کامل بودن (Definition of Done) را برآورده کند.

متن اصلی این نوشته در سایت Scrum.org را اینجا بخوانید.