با ما در تماس باشید: info@scrumfarsi.ir

توسعه‌دهنده در تیم اسکرام، ویژگی ها و افسانه های رایج

توسعه‌دهنده در تیم اسکرام کیست؟

توسعه‌دهندگان اعضایی از تیم اسکرام هستند که محصول را تولید می‌کنند. اغلب مردم کلمه “توسعه‌دهنده” را با کدنویس یا برنامه‌نویس در حوزه نرم‌افزار مرتبط می‌دانند. اما اینطور نیست. توسعه‌دهنده را به عنوان کسی تصور کنید که فارغ از نوع محصول به تولید یک محصول ارزشمند برای مشتری کمک می‌کند.

راهنمای اسکرام مسئولیت‌های توسعه‌دهندگان را به این صورت بیان می‌کند:

  • ایجاد برنامه‌ای برای اسپرینت، یعنی بک‌لاگ اسپرینت؛
  • ایجاد کیفیت با پایبندی به تعریف انجام شده (Definition of Done)؛
  • تطبیق روزانه برنامه خود برای دستیابی به هدف اسپرینت؛
  • اعضای تیم به عنوان افراد حرفه‌ای، مسئولیت‌پذیری یکدیگر را تحت نظر دارند و مطمئن می‌شوند که هر فرد وظایف خود را به درستی انجام می‌دهد و به تعهداتش پایبند است.

متن اصلی این نوشته در سایت Scrum.org را اینجا بخوانید.

ویژگی‌های یک توسعه‌دهنده اسکرام

توسعه‌دهندگان در تیم اسکرام متعهد به همکاری با دیگر اعضای تیم اسکرام برای رسیدن به اهداف تیم هستند. ویژگی های یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای اسکرام شامل:

  • حل‌کننده مشکلات (problem-solver) هستنداسکرام برای حل مشکلات پیچیده استفاده می‌شود که راه‌حل آن از طریق اکتشاف و تطبیق پیدا می‌شود.
  • با ارزش‌های اسکرام زندگی می‌کنند – آن‌ها با ارزش‌های اسکرام شامل شجاعت، تمرکز، تعهد، احترام و باز و گشوده بودن (openness) پایبند هستند.
  • در یادگیری و بهبود مستمر مشارکت می‌کنند – آن‌ها به طور مستمر روی بهبود مهارت‌های نرم و دینامیک تیم کار می‌کنند و همچنین مهارت‌های جدیدی را که برای ساخت محصول ارزشمند لازم است یاد می‌گیرند.
  • متعهد به ایجاد یک محصول عالی هستند – آن‌ها مشتاق یادگیری درباره محصول، دامنه/زمینه محصول (product domain) و نیازهای مشتریان و ذینفعان هستند. به طور فعال با ذینفعان در جلسه بازنگری اسپرینت مشارکت می‌کنند و به کیفیت محصول فراتر از پایبندی به تعریف انجام شده اهمیت می‌دهند.
  • از کار تیمی، به شدت حمایت می‌کنند – با دیگر اعضای تیم اسکرام همکاری می‌کنند و با ذینفعان و مشتریان در تعامل هستند.
  • قابل تطبیق هستند – به خوبی به تغییرات پاسخ می‌دهند، مانند تغییر نیازهای مشتریان و دیگر ذینفعان و ترتیب آیتم‌های بک‌لاگ محصول.

متن اصلی این نوشته در سایت Scrum.org را اینجا بخوانید.

افسانه‌های رایج درباره توسعه‌دهندگان

هر توسعه‌دهنده باید تمام مهارت‌های لازم برای تولید و تحویل محصول را داشته باشد

چرا این یک افسانه است؟ درست است که هر تیم اسکرام باید همه مهارت‌های چند‌منظوره (cross-functional) مورد نیاز، برای تحویل کار خود را داشته باشد. با این حال، این درست نیست که هر توسعه‌دهنده الزاما باید تمام مهارت‌های لازم را به تنهایی داشته باشد یا اینکه همه توسعه‌دهنده ها باید مهارت‌های یکسانی داشته باشند. تیم‌های اسکرام به صورت کلی چند‌منظوره (cross-functional) هستند، اما هر توسعه‌دهنده ممکن است مهارت‌های تخصصی متفاوتی داشته باشد. این افسانه ممکن است از این واقعیت ناشی شده باشد که همه افراد درگیر در ایجاد محصول “توسعه‌دهنده” (Developer) نامیده می‌شوند و عناوین براساس تخصص آن‌ها ندارند.

توسعه‌دهنده” واقعاً به معنی “توسعه‌دهنده نرم‌افزار” (Software Developer) است؛ اسکرام فقط برای تیم‌های نرم‌افزاری است

چرا این یک افسانه است؟ اسکرام برای خلق راه‌حل‌هایی برای مشکلات پیچیده است. این مشکلات شامل بسیاری از حوزه‌های کاری دیگر به‌ جز توسعه نرم‌افزار می‌شود. توسعه‌دهندگان در یک تیم اسکرام باید هر مهارتی را که برای ایجاد محصول در حوزه خود لازم است، داشته باشند.

توسعه‌دهندگان در تصمیم‌گیری درباره آنچه انجام می‌دهند نقشی ندارند. به عنوان مثال، آن‌ها فقط آیتم بعدی را از بالای بک‌لاگ اسپرینت برداشته و انجام می دهند

چرا این یک افسانه است؟ یکی از اصول کلیدی شیوه‌های چابک به‌طور کلی و اسکرام به‌طور خاص، دادن اختیار تصمیم‌گیری به افرادی است که کار را انجام می‌دهند. به جای اینکه به آن‌ها گفته شود که چه کاری را انجام دهند، تیم‌های اسکرام خود‌مدیریتی (self-managing) دارند. باید به آنها فضای لازم برای تعیین چگونگی انجام کارها داده شود. این امر درون تیم اسکرام نیز صادق است. توسعه‌دهندگان باید این اختیار تعیین اینکه آیا آن‌ها فرد مناسبی برای کار بر روی آیتم بعدی بک‌لاگ هستند یا خیر را داشته باشند.

توسعه‌دهندگان زمان زیادی را در جلسات می‌گذرانند

چرا این یک افسانه است؟ رویدادهای اسکرام به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که فرصت‌های منظم برای اجرای اصول اسکرام از جمله بازرسی، تطبیق و شفافیت را فراهم ‌کنند. برگزاری منظم این رویدادها، که هرکدام نتیجه‌ و محدوده زمانی مشخص دارند، تعداد جلسات غیرمنتظره را که پس از بروز مشکلی ضروری می‌شوند را کاهش می‌دهد.

متن اصلی این نوشته در سایت Scrum.org را اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *